söndag 20 maj 2007

Mina pojkar

Mr X ringer ganska sent. Vi skrattar men allvarsamheten den som alltid funnits där är lika närvarande ändå. Jag blundar och slutar lyssna på orden och hänger bara fast i rösten. Efteråt känns det sorgligt. För att jag tror att han fortfarande inte förstått. Samtidigt som jag själv fortfarande inte förstått. Hur kärleken som skulle vara föralltid eller i alla fall mycket längre kunde sluta i taggiga ord, anklagande blickar i nacken på den bortvända ryggen som inga ögon kunde se, undväjande undvikande.

J ringer ännu senare. Vi skrattar med den lätthet som bara frånvaron av allvarsamheten tillåter. Hans röst är klapp på kinden, fingrar i trassligt hår, handflata i ryggslut. Vi pratar framåt inte bakåt. Innan jag säger att jag måste somna om tar jag sats och säger det. I love you. You know that. För den här gången vill jag göra rätt. Inte få anklagande blickar i nacken på den bortvända ryggen som jag aldrig uppfattar.

4 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin blogg jag hittade. Jag har leendes tagit mig igenom inlägg efter inlägg. Inte alla dock men några. Tack!

    SvaraRadera
  2. Carpe Diem. Vad fint...

    SvaraRadera
  3. "den bortvända ryggen som jag aldrig uppfattar." Så träffande, så känt. Instämmer med Hellan. Fint fint skrivet!

    SvaraRadera
  4. Hellan, Å och Anne: Tack!

    SvaraRadera