måndag 18 oktober 2010

Flott middag

På onsdag ska vi ha middag för att fira att en kompis fyllt år och att vi har förlovat oss. Alltså, jag är sämst på att laga lite lyxigare mat. Till vardags tycker jag att jag är ganska bra på att laga mat. Men så fort jag ska försöka mig på nåt lite festligare och följa ett recept så blir det inget vidare. Har heller inget säkert kort att ta till.

Så det enda som står på inköpslistan än så länge är champagne.

3 kommentarer:

CECILIA sa...

Tips som passar till champagne och kräver minimalt med matlagning: Köp massor av räkor, ostron och några humrar. Räkorna och ostronen är ju klara redan, humrarna kan du dela på mitten och bre på lite vitlökssmör och gratinera i ugnen. Köp också fancy bröd, dyrt smör och några goda ostar. Klart!

Haren sa...

Åh vilket bra tips. Speciellt det där med minimal matlagning då jag just insåg att jag kommer ha en onge som kräver hundra procent uppmärksamhet, hela tiden, i hasorna medan jag ska fixa. Hur länge ska en hummer vara i ugnen? inte så värst länge va?

CECILIA sa...

Nope, inte länge alls, bara tills vitlökssmöret smälter ungefär. Bästa middagen och superenkelt. Dessutom ser det lyxigt och snyggt ut om man blaffar på allt på ett stort fat. OCH man sitter länge och äter vilket är bra om man gillar att föra samtal;-)