torsdag 15 januari 2009

Karleken ar blind

Vill ni veta hur det verkligen ar pa Nya Zeeland? Ja men det ar klart att ni vill.

Givetvis ar det ratt efterblivet. Vilket ju sjalvklart hor ihop med att det var representanter for Europas u-land GreatBritain som kom hit och koloniserade och snodde land i slutet av 1700-talet. Att folk fran de brittiska oarna betalades for att komma hit och bosatta sig fram till 1970-talet har ju gjort att de ar ratt manga. Och vad har de tagit med sig i teknisk utveckling? Givetvis obefintlig isolering, enkelglasade fonster, heltackningsmattor, separata varm- och kallvattenkranar. Andra efterblivna saker som hur fult folk klar sig hanger kanske mer ihop med hur langt bort fran allting Nya Zeeland ligger.

Nya Zeelandare alskar att klaga pa hur daligt allting ar har, laga loner, massa brott, och sa smyger de garna in lite smygrasism dar de anklagar asiater eller islanders for allt som ar daligt i landet. Och sa drommer de om att flytta till Storebrorlandet, Australien, dar dollarn flodar och solen skiner.

Samtidigt ar det sa vackert att det faktiskt tar andan ur de flesta. Och folk campar, aker till stranden, seglar, kajakar och verkligen alskar att vara utomhus. Alltsa nar det inte blaser skitmycket eller regnar, som det gor jatteofta.

Nyhetsrapporteringen har ar den samsta jag nagonsin varit med om. Sensationslystnaden och bristen pa riktiga nyheter ar total.

Det mesta har kretsar kring familjen och allt ar valdigt barnvanligt. Verkar som att folk skaffar barn tidigt har. Dagis ar skitdyrt, sa det ar ju inte sa familjevanligt.

Att ga barfota vart som helst ar helt normalt. Tydligen aven pa offentliga toaletter och mitt i city. Och tydligen ar det naturligast och mysigast for smaungar att ga barfota med. Ingen som ar radd for att deras barn ska trampa i glas eller kanyler?
*framtida hysterisk mor*

Alla radiokanaler spelar the best of the 80's, 90's and now. Men enligt mig mest the 90's.

Typ sa om jag fackstoppar och overdriver allting. Men oh my adopted country I love you anda.

3 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Gud så kul att läsa. Och det låter liksom väldigt sådär brittiskt, att allt är helt upp åt väggarna men man kan inte låta bli att älska!

Jenny sa...

Åh. du anar inte hur avundsjuk jag är! Hellre regn i/på (?) NZ än i Stockholm!

Haren sa...

Det ar jattemycket som inte ar som jag hade trott har. Men samtidigt ar det mycket som ar himla magiskt och jag kan faktiskt inte lata bli att alska. Ni far komma hit! Vi har en obekvam baddsoffa till forfogande.