måndag 14 juni 2010

Skriver CV, kollar jobb. Ovan men bra känsla. Fick dock precis reda på att det är upp till ett års kötid på dagis här. Så vi får väl se.

6 kommentarer:

Klara sa...

Vi hade forlovningsring bada tva i NZ. Forst manga fragor om vi redan gift oss, varfor jag i sa fall bara hade en ring und so weiter. Men nar vi forklarde varfor, sa tyckte alla att det bara var sa himla fint och ganska naturligt och de ocksa borde gora sa. Med att vakna forst for att ta hand om bebis. Det loste jag med att ga tillbaka till att anvanda oronproppar (som jag alltid gjore pre bebis). For det slutade ju med att jag vaknade forst, jamt. Och da fick min man till slut chans att vakna forst. Nu, sa vaknar alltid han forst, jamt hela tin... Kolla upp nagot som heter pase (eller likande), lite som barnmamma och billigare an dagis.

Haren sa...

Bra tips det där med öronproppar, ska def provas! Porse kanske? Ska kolla upp vad det kan tänkas kosta.

Klara sa...

http://www.porse.co.nz/ Vanliga forskolor far barnen oftast bara ga 3 timmar, tva ggr i veckan. Eller sa finns ju crache men dar finns inte samma krav pa utbildade larare. En del kompisar till mig tycker porse funkar toppen. Typ max fyra barn, och lite flexiblare. Man far ju 20 timmar subvensionerat nu ocksa.

Haren sa...

Men de 20 timmarna är väl inte förrän de fyller tre? Vilket jag stör mig lite på, verkligen ingen politik som uppmuntrar till att båda föräldrarna ska kunna jobba, de första TRE åren. Är du fortfarande hemma med ert barn?

klara sa...

Trodde det var tal om att sanka for under tre ocksa? Vi var bada hemma de forsta 6 veckorna, och sen har vi varit lediga bada tva lite da och da. Min man fick lite ovantat jobb i sverige (han ar fran Nz), sa vi har flyttat hit nu. Planen hade dock varit, om vi hade stannat i Welli, att vi bada skulle ha jobbat halvtid (pa ett ungefar) och sedan ordnat med forskola. var inne pa maorisk forskola som ar lite lik tanket i reggio (som fskola i sverige ar). ja annars ar val den trista verkligheten att jag hade varit hemma langre eftersom min man tjanar mer an jag.Har dyrt och heligt lovat att han ska fa alla foraldradagar om vi far ett till barn. Oh well. jag ar da anda sjukt tacksam for att man far sin alldeles egna barnmorska inklusive hembesok...ar nastan lite radd att foda i sverige..

Haren sa...

Vi har också funderat på Kohanga reo och vi vill båda att hon ska kunna prata maori. Samtidigt tänker jag att det kan bli väldigt förvirrat för henne att få tre språk på en och samma gång. Att det får bli svenska och engelska först. Men eftersom J talar ganska knagglig maori så kommer hon inte att kunna få det hemifrån. Kanske vi borde satsa på att lära oss det tillsammans som familj. Men fy det är svårt det där med dagis-förskola, tänkte jag inte på innan. Men nu vill jag så desperat fixa det bra för henne såklart. Har även en bra vän med bebis, där vi talat om att båda jobba halvtid och passa varandras barn. Funkar om båda jobbar hemifrån som planen är.