lördag 10 juli 2010

Kan vi inte bara vinna på lotto? Eller få besök av Lyxfällan?

Vi får vad som skulle kunna kallas ett inkomstbaserat barnbidrag här. Ju mindre man tjänar, ju mer får man. I går fick vi ett brev som sade att vårt genast skulle upphöra då J tjänat en halv miljon förra året. I våra drömmar! Snarare hälften av det och minus kanske 50 000 till. Nu undrar jag vad skatteverket här är för några roliga prickar som bara hittar på saker lite så där på en höft.

Nu skäller jag på J att han måste piska sin revisor aka hans bror att göra klart hans deklaration någon jäkla gång. För i själva verket tror jag att vi ska få mer i barnbidrag och att J ska få en fet och fin skatteåterbäring. Ja, man hoppas och har redan planerat saker man kan göra för de pengarna. Eller spara kanske, min mamma säger att man måste ha sparade pengar när man är vuxen. Och till och med vi fattar att våran ekonomi måste vara en aningens mer uppstyrd om vi ska ha råd att skaffa troll nummer två. Men vet ni, det är jättelätt att planera att spara och göra budget och så. Sen är det ändå hur enkelt som helst att bara slösa bort alla pengar. Konstigt det.

Fast egentligen, slösa och slösa, vi betalar våra räkningar, köper mat, äter ute ibland och sen är det slut. Alltså måste vi tjäna mer pengar för att kunna spara.

1 kommentar:

Underlandet sa...

Men åh! Vad bygger de det på, liksom? Hoppas deklarationen blir gjord snart och ni får en fet skatteåterbäring och en massa retroaktivt barnbidrag!