torsdag 31 mars 2011

?

Förresten det här med att använda en rss-läsare. Jag är ju helt 1995 när det kommer till det här med internätet och så. Eftersom jag spenderar alldeles för mycket tid med att läsa bloggar så vore det ju bra att vara lite mer effektiv i läsandet. För det blir man med rss? Ja? Okej finns det någon vänlig och pedagogisk själ som i tre enkla steg kan förklara hur jag ska göra! Please. I belöning till den som förklarar bjussar jag på ett inlägg om precis vad den pedagogiska och vänliga vill.

10 kommentarer:

Underlandet sa...

Maste iväg pa möte nu, men lovar att förklara sen om ingen annan hinner före!

Du var förresten först i världshistorien med att kommentera i nya bloggen, woho!

Sofia sa...

Jag brukar använda Google Reader, jättelätt att komma igång med om du redan har ett gmail-konto.
Gå in på adressen http://www.google.com/reader och om du är inloggad på din gmail (såvida du har nån såklart, annars får du skapa ett konto) så kommer du direkt till rss-läsaren.

Ganska långt upp till vänster finns en knapp som heter "Add a subscription" eller motsvarande om du har på svenska. När du trycker på den får du upp en textruta där du helt enkelt klistrar in adressen (ex http://wasserharen.blogspot.com/) till den blogg du vill prenumerera på. När du tryckt "Add" så hamnar bloggen i din lista undertill.

Om du håller musen över någon av de tillagda bloggarna i listan så kommer det upp en liten pil till höger om den och där kan du skapa olika mappar och sortera de bloggarna så som du vill ha dom.

Det tråkiga med att läsa i Google Reader är att man aldrig ser hur bloggen ser ut egentligen, det är ju bara text (ja, bilder visas ju också såklart). Det är lite trist och jag har funderat på om jag ska gå över till t ex Bloglovin istället, men det har inte blivit av ännu. Hur man använder det kanske nån annan kan förklara bättre. =)

Duktiga Tjejen sa...

Jag fattar inte riktigt vad som kan vara bättre än att ha en bloggroll med senaste uppdaterade bloggarna, är inte det TYP samma sak? Fast jag är också helt 95.

Haren sa...

Underlandet: kände mig ju helt som någon som ba först! på alex schulmans blogg. Spännande med ny adress och look tycker jag.

Sofia: Tack! Det ska jag nog klara av.

Duktiga tjejen: Jo men det är väl vad jag med trott. Men jag ska prova detta och se vad jag tycker.

CECILIA sa...

Thank god for tips, jag fattar inte heller RSS... Mvh, Blond

Linn sa...

RSS in my heart! Jag ÄLSKAR RSS. Det går SÅ mycket fortare än att läsa i en blogglista. Plus man slipper hålla på och klicka och öppna nya fönster och ha sig. Och man får reda på hur många olästa poster det finns på varje blogg. Inte bara det senast inlagda. Och man kan som sagt sortera. Och hålla koll på sin egen blogg. Hur många lägger till? Hur många har tagit bort?

Möjligheterna äro oändliga.

ps. google reader, inte bloglovin. Bloglovin är skitjobbigt.

Haren sa...

Mäh mäh mäh Linn hur HUR kan jag kolla hur många som lagt till min blogg? Annars var ju det här helt enkelt och verkar ju faktiskt micket smart och fint.

Linn sa...

Om du lägger till din egen blogg i feeden (blogglistan) och sen klickar upp bloggen i Readern så finns det en klickbar text i högra hörnet som heter 'show details'. Där ser man hur många som prenumererar.

Lätt va?

Linn sa...

Kan meddela att det är 41 pers som prenumererar just nu.

Haren sa...

Linn du vara micket smart och snäll och snabb som en vessla. Tack.