lördag 24 november 2012

Det där med att fortfarande hoppas på årets bästa julklapp

Förresten om någon nu tror det från nedanstående inlägg, så ska vi inte göra IVF. Inte nu iaf (herregu' jag vill mycket hellre spendera 60 000 kronor på en fantastisk semester med min familj). Men ja, jag googlar rätt mycket om vad tusan vi kan hitta på. Och hamnar alldeles för mycket på familjeliv. Och vad en håller på. Sprayar någon ört som smakar döden i munnen två ggr per dag. Knaprar b-vitamin, folsyra, järn och kinesiska örter. Lägger typ en sjättedel av min lön på akupunktur. Håller tummarna en massa. Men vågar inte hoppas så mycket att jag blir förkrossande besviken längre.

Har äntligen bokat en tid med en specialist. För att ja, om något är fel på riktigt så är det ju bättre att veta det ändå. Men antagligen är det inget fel på riktigt för Henry min senaste (tredje! avskydde den första och den andra rekommenderade mig efter ett tag att gå till Henry och hans fru pga specialister på fertilitet) och mycket seriösa akupunktör och herbalist säger att det inte är något större fel på mig. Lite blodbrist, ganska mycket rutten njurfunktion och en kall livmoder. Och det man kan ju förstå att ingen vill flytta in i en kall livmoder. Men inget som inte Henry kan fixa rätt snabbt serru. Hoppas.

Alla galna husmodersknep mottages med tacksamhet och kommer säkert att testas.

6 kommentarer:

Anna sa...

Jag tog vitamin D och royal jelly.

Haren sa...

Mon dieu! Du är gravid! Grattis!!!! Men tog du det från början eller något du började med efter ett tag och en gnutta frustration? Förlåt nyfiken...

Anna sa...

Det fanns en gnutta frustration..! Det var inget jag skrev om på bloggen, men totalt sätt så tog jag vitamin D, royal jelly, spirulina, folic acid och kinesiska örter som du nämde att du tar. Jag drack även råmjölk... blä. Hoppas det löser sig!

Colombialiv sa...

Sån där bidrottninghonung ska ju tydligen göra susen.

För mig funkade klassikern "slappna av", men det är ju lättare sagt än gjort (och det är möjligt att det var ren slump). Jag hoppades-hoppades-hoppades varje månad i kanske fem månader. Sen kom vårt bröllop och då tänkte jag att "om det nu inte har hänt ännu kan det lika gärna vänta en månad till så jag får dricka på bröllopet". Då blev jag gravid.

Sen kommer jag ihåg vad du skrev till mig när jag gick och väntade och hoppades-hoppades-hoppades:
"ni kommer ju att vara råglada för att ni fick precis just den bebisen sen när det händer."

I samma veva fick jag för övrigt det här tipset:
"Bisolvon är ett slemlösande läkemedel som kan köpas receptfritt på apoteket. Både mannen och kvinnan bör genomgå behandlingen så att bådas sekret tunnas ut. Ta ungefär 10-15 ml om dagen från mens och ett par veckor fram gör att livmodersekretet tunnas ut. Detta kommer att göra så att spermierna lättare kan ta sig fram. Barnlöshet beror ofta på att sekretet hos kvinnan är för tjockt."

Provade aldrig, men om man googlar verkar det vara lite av ett mirakelmedel för vissa.

Haren sa...

Både royal jelly och bisolvon har jag funderat på att prova. Som sagt jag är öppen för att prova allt, tror inte att det finns något som funkar på alla men skadar ju inte att prova sig fram lite. Det kan ju funka!

Annika sa...

Prova allt du kan och försök sedan distrahera tankarna på allt annat. kanske är det som placebo och motsatsen till det vad det nu kallas. Tänker du för mycket på att det inte går, inte går, inte går så kanske den effekten slår till. Tänk att det kommer när det kommer. För det kommer hjärtat. Försök må bra under tiden och tror du inte på akupunktören så gå inte dit. Jag tror att bara sånt man tror på funkar. Älskar dig.