fredag 19 april 2013

Framsteg

Alla har nu laglig rätt att gifta sig även här på Nya Zeeland. Det är jag väldigt glad över. När jag var tre år var det fortfarande olagligt att sexa med samma kön här. Tänk hur sjukt. Hoppas och antar att min dotter kommer att tänka samma som vuxen, att tänk när hon var tre år då fick inte par av samma kön gifta sig med varandra. Tänk hur sjukt! Glad att hon får gifta sig med vem hon vill nu.

Det finns ju fortfarande förvånande många som tycker att detta är fel. Mest folk och fä som använder sig av det härliga meeeeen i bibeln står det. Så glad att samhället ändå rör sig framåt. Fast en ju inte heller glömma att NZ bara är det trettonde landet i världen som lagstiftat för homoäktenskap. Eller att homosexualitet fortfarande är OLAGLIGT i runt 70(!) av världens länder.
 


5 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Oj, jag anade inte att ett land som NZ var så sena i en sådan fråga... (Eller att folk var så religiösa där!?)Men då var det ju på tiden! Heja, heja! :)

Colombialiv sa...

Men grattis ändå! Eller vad man nu säger. Här i Colombia är det i debatt i kongressen just nu, men det ser inte så ljust ut, om man säger så...

MissParker sa...

Roligt!
Det står så jädra mycket dumt i bibeln...

Anonym sa...

Men käre värld vad du var osynlig då, dags för lite Haren news va! /Emma, trogen läsare

Anna sa...

Hej.
Saknar dig. Allt väl?
Anna