tisdag 22 oktober 2013

Dagen men fuck off nu dårå

Okej jag kanske är lite överkänslig vad det gäller detta. Men vad driver folk att fråga om och om och om igen om inte vi ska skaffa fler barn snart? Om jag svarar svävande tycker jag liksom att folk borde fatta att jag inte vill prata om det. Om jag säger att jag gärna vill det, då borde de väl fatta själva att jag inte kommer att bli mer gravid för att de frågar igen och igen och igen i flera freakin' år. Och när jag tröttnat på att någon ytlig bekant frågar och frågar och frågar igen och säger som det är; jag kan inte okej!? Nä men då måste de ge läkarna fel och säga att om vi ligger riktigt mycket så kommer det att hända.

Jag har inga problem att prata om allt detta, tvärtom jag har ett stort behov att prata om denna sorg, men det är med mina vänner, inte varenda mamma på dagis, random pappa på simskolan, ytlig jobbkontakt. Tänker att vanligt folk enkelt ska kunna läsa av en annan människas ovilja att prata om ett visst ämne.

Tänker såhär. Vi har en snart 4-åring. Antingen har vi inte fått ett eller flera syskon för att vi inte vill det. Eller så har vi inte det för att vi inte kan. Oavsett vilket så borde väl folk fatta att det inte är något de faktiskt har med att göra?

Men som sagt de jag stör mig mest på är inte de som frågar en gång. Utan de som frågar om och om och om igen. Antingen har de ju guldfiskminne eller så är de så sjukligt nyfikna.

8 kommentarer:

MissParker sa...

Eller dumma i huvudet? Kram

Fiat sa...

Men folk! Blir så störd. Vad är det med denna flerbarnshysteri? Lämna den till dem det berör och var tyst. Nej, du är inte överkänslig det är de andra som är tröga bortom hyfs och sans.

Jenny sa...

Jag fattar inte heller, för det är ju som du säger: antingen vill ni inte eller så kan ni inte. Skickar tusen kramar till er.

Ett annat S sa...

Ugh, det finns nog inget i hela vida världen som jag hatar så mycket just nu som den jävla frågan (pardon my French).

Haren sa...

Miss Parker: Haha, lite dumma i huvudet, så är det nog faktiskt.

Fiat: Tack!

Jenny: Tusen kramar tillbaka

Ett annat S: Miljoner kramar till dig

Colombialiv sa...

Nej, du är VERKLIGEN inte överkänslig! Folk är dumma i huvudet.

Josefine sa...

Exakt samma som Colombialiv sa. Fy fan.

Anna sa...

Helt otroligt. Vad är det med folk?