måndag 4 november 2013

Googlar jobb i Sverige åt J i detta nu

Förra veckan jobbade J 107 timmar på en vecka. Alltså hur ohälsosamt? Jag räknade snabbt ut att det går 168h på en vecka. Då återstår 8.7h per dygn att inte jobba på. Då ska han ha 45 min lunchrast, ta sig till och från jobbet, duscha, varva ner och förhoppningsvis hinna sova 6h per natt. Han jobbar betydligt mer än en vanlig heltid jämt men detta var nog värsta veckan någonsin. Nyss på telefon förutspådde han 120h arbetstid denna vecka. Asså rather you than me om en säger.

Men detta jobbande alltså, det är ju inte så bra för jämställdheten i hemmet. Eller Js hälsa. Och verkligen inte för Trollet som längtar efter sin pappa så att hon får aj enligt henne själv.

3 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men shit pommes frites. Det kan inte vara nyttigt för någon. Finns det något ljus i slutet av tunneln? Att det är en tuff period, eller är och kommer jobbet alltid att vara så?

Anonym sa...

Från och med imorgon, är mrD under ett inte lika många h/veckan, bara nästan. Skulle du vilja hänga lite i tex park med barn? Eller ses ngn söndag på svenska barntimmen (?) Oklart om jag vågar ta bilen, eftersom jag inte vet om jag hittar, eller kommer upp igen på eh höjden där vi bor, eller klarar av att parkera. Klara (alltså nu är vi i welli).

Haren sa...

Hej Klara! Klart vi ska hänga med barn i parken. På lördag kanske? Vi kan komma till er om du vill? Otroligheten att JAG en dag skulle bli den som vågar köra i Welly...