fredag 6 mars 2015

Ensamlivet

Nu har jag avklarat två veckor som ensam förälder hemma. Lite betyg på det hela? 

Har gått väldigt bra. Blev makalöst rörigt hemma först pga att jag liksom inte plockade upp den delen av städ och plock som J tydligen visst står för. När jag började fatta att han inte kommer att dammsuga, vika och plocka undan tvätten, ta ut soporna, städa köket eller toaletten eftersom han inte är hemma, då fick jag ju börja göra det. 

Märker att det är väldigt mycket mindre laddat att städa när jag inte gör det ut ilskan att någon annan minsann inte gjort det. Mycket mindre. Samt tacksamt att upptäcka att J visst tar stort ansvar för hemmet. 

Antal gånger som jag tänkt bittra tankar om att han bor på hotell, slipper städa, laga mat, tvätta, göra matlådor och allmänt inte har något ansvar förutom sitt jobb: en enda gång. Jag tänker mest att jag hade dött av att vara i från mitt barn så länge. 

Det är mest helgerna som blir annorlunda. En av fördelarna, eller vad fasiken man ska säga, med att ha "bara" ett barn är ju att vi har lite mer tid. Upplever att mina vänner med två eller fler barn spenderar nästan all tid på helgerna tillsammans hela familjen för att det behövs två vuxna. Vi gör absolut grejer tillsammans på helgen alla tre. Såklart. Men både jag och J försöker träna mycket på helgen, brukar ta en lunch eller middag var ute med kompisar, om någon av oss är väldigt trött så får den personen vara hemma själv och vila. Nu blir det ju jag och Trollet hela tiden tillsammans, fast denna helgen har vi fått låna en stuga med kompisar och nästa helg ska vi flyga och hälsa på J på jobbet.

Men nu ska jag inte vars så stursk. Jobbet är vansinnigt psykisk krävande för tillfället(mer on det i separat inlägg). Fick mens idag så nu blir det nytt försök med fruset embryo denna månad, så ska på något sätt få till dagliga blodprov från och med om någon vecka tills de fastställt att jag haft ägglossning. Och jag hade ju tänkt hinna massa akupunktur också. Så vi får väl se om jag utvärderar annorlunda om några veckor. 

Inga kommentarer: