söndag 20 september 2015

Kalifornien

Den andra juni flög vi från Wellington till Los Angeles. Med en känsla av att vad enkelt det var ändå att bara lämna. Hejdå på jobbet, sälja bilar och möbler, packa packa, slänga slänga, städa och så var vi på flygplatsen. 


I LA tog vi misslyckade kort på Hollywood-skylten, spenderade två hela dagar på Disneyland (vi hade fått fribiljetter vilket vad jag glad för eftersom det var galet dyrt men också mycket kul), åt mycket i West Hollywood med vänner och bekanta som bor i LA, försökte övervinna jetlag med en lat dag i Santa Monica samt spenderade en dag med en privat tour av Disney Studios. Vi bodde även ute i Anaheim eftersom vi skulle på Disneyland två dagar och hittade billigt och bra boende på Sheraton där. Men det ledde till att vi åkte bil alldeles för mycket. Och vi ångrade att vi inte bokat in Anaheim bara för de dagar vi var på Disneyland.


Sen orkade vi inte köra någon himla scenic route mot San Fransisco pga barn som hatar att åka bil. Stannade och åt fisktacos i Santa Barbara och körde sedan i ett sträck och tog bistra bilselfies.
I San Fransisco var det disigt och kallt. Men helt sjukt fint tyckte jag. Slöseri med tid att besöka det "aquarium" som låg på Pier 39 dock. Tyvärr blev det ett alldeles för kort stopp i San Fransisco pga att vi tyckte att hotellpriserna där inte matchade vår budget. Så vi åkte vidare efter en natt och en heldag. 

Slut på del 1.

Inga kommentarer: