lördag 17 oktober 2015

Helgen

Det är klart att det är mycket som är jobbigt just nu med J som bara går här och väntar på sitt uppehållstillstånd. Jag har ju börjat jobba men den här familjen har inte fått lön sedan slutet på maj. Och det börjar ju märkas *nedräkning till barnbidraget*. Fast lite nyttigt att behöva leta klipp i olika mataffärer och väga varje utgift och inse att vi varit himla priviligerade senaste åren med två inkomster och att aldrig aldrig behöva oroa oss för räkningar eller ens titta på priser i affären. Fördel med att bo i liten stad nu: det finns inget att spendera pengar på. Fattar alltså att vi är inte fattiga på riktigt. Om det värsta är att jag inte kan köpa en snygg kappa att ha när jag börjar jobba på kontor utan måste gå runt i en varm men ful ärvd vinterjacka är det liksom inte ens lite synd om mig.

Men det finns en massa härligt att fokusera på också. Igår slutade jag redan klockan tolv och cyklade hem från landet.
Hämtade typ först på förskolan och tänkte att det var kanske kul för A att få vara med om det en enda gång i livet. Hemma möttes vi av detta:
J hade tejpat upp en lapp från A's favvorestaurang i Wellington på ytterdörren. Och lagat butter chicken och naan och hade pimpat köket i restaurangstil.

Idag ska jag och A och se Insidan Ut som hon suktat efter sedan juni. Sen ska hon sova över hos sina kusiner och jag och J ha hemmadejt med bubbel och rugby-VM. Så himla romantiskt. Och och och på torsdag åker jag till Istanbul. Vilket känns genant när jag precis klagat på att vi inte har några pengar. Men det är bokat sedan evigheter tillbaka och åker jag inte så förlorar jag ju pengarna jag lagt på flyget också. Aja.

1 kommentar:

CECILIA sa...

Låter fantastiskt, trots allt. Tänker massor på dig. Hoppas att Julians uppehållstillstånd blir klart snart. Stor kram.