måndag 7 december 2009

Baka

Baka baka liten kaka. Min nya hausfrau hobby. Har kladdat ihop tre olika sorters muffins, hallongrottor och kanelbullar senaste veckan. Nu är det dags för mjuk pepparkaka. Om jag lyckas lista ut vad kryddnejlika heter på engelska.

Detta är mer än vad jag bakat de senaste tio åren tillsammans. Kanske är det mer sånt man gör när man är i nionde månaden än en upphittad hausfraugen.

3 kommentarer:

Emma sa...

Tror det heter cloves. Jag är ju också en gravid hemmafru :)Jag läser Annas kokbok som skönlitteratur och bakar mest varje dag. Antar att det är del av nesting-beteendet..samt allmän tristess i mitt fall. Avskyr dock engelska recept med alla konstiga mått, bästa recepten är på DN's hemsida tycker jag. Nä vettu haren, nu är det dags att gå och kavla ut pepparkaksdegen. Lycka till med din mjuka. Höres.

Haren sa...

Jag kör oxå på svenska recept för att slippa lista ut hur mycket en cup egentligen är. Min mjuka pepparkaka blev ju inte som farmors precis men skyller på den grekiska yogurten som jag använde istället för filmjölk. Nu kanske jag borde baka lite scones till frukost....

Anonym sa...

Hej dar, hittade hit genom Amandas blogg. Cloves ar helt ratt, och en "cup" ar 2,5 dl. Lycka till med bebisen, jag fick sjalv barn har i Auckland for drygt 4 ar sen, det var ratt skont att kunna svara och gorma pa svenska och ingen behovde forsta eller ta illa upp :-) Hoppas du inte far allt for illa i det har "muggy" vadret som rader for tillfallet!
Vanliga halsningar
Eva