måndag 5 juli 2010

Flipp eller flopp?

Åh, vi är idioter. Vi har drömt, bläddrat i kataloger, lånat guideböcker, sökt flygbiljetter och mentalt var vi redan på väg till Asien. Jag låg på nån strand och såg Trollet leka under en palm. J åt obscena mängder thaimat. Så kommer jag på att alltså vi kommer ju inte kunna åka någonstans. Så fort jag får tillbaka mitt pass med giltigt arbetstillstånd(snart?), då måste min uppehållstillståndsansökan lämnas in så fort som möjligt. För jag måste fixa det nu, kan inte hålla på och söka om nytt arbetsvisum varje år, både meckigt och dyrt. Och tydligen tar det upp till arton månader att få igenom sin ansökan, och ja de behåller mitt pass under den tiden. Party life igen. Så ny plan. Bila runt på Nya Zeelands sydö och det blir väl med kul. Visst, visst, visst? Jag har ju inte ens varit där och det är ju lite skamligt och det kommer säkert att vara helt fantastiskt. Inte riktigt vad jag tänkt mig bara.

4 kommentarer:

Underlandet sa...

Men åh! Fast jag tror att det kan vara helt fantastiskt vackert och alldeles, alldeles underbart att bila runt Nya Zeelands sydö. På rikt.

Klara sa...

Fick tillbaka passet medan jag ansokte om uppehallstillstand, for vi skulle till Sydney. Om man har en resa planerad ar det ok, om de inte har andrat reglerna... Och de verkar mest hota med 18 mander. Tog bara 4 veckor om jag minns ratt. Kanske tar langre tid i auckland iof, testa med Welli...

Haren sa...

Men det är det som stör mig så mycket med den här myndigheten: att alla man pratar med säger olika saker, ringer jag sju ggr får jag garanterat sju olika svar på samma fråga. Till mig har de sagt att om jag tar ut mitt pass, så är det lika med att jag avbryter min ansökan. Ja, ja ringer väl och frågar igen kanske... Hmm, 18 månader tror jag inte heller att det tar men det tog tio månader för min svägerska som har i princip exakt samma förutsättningar som mig. Så jag räknar med något sånt.

Klara sa...

Jaa... forsta gangen jag ringde var det en kvinna i andra anden som sa "you aren't being a bit too cheeky now asking for a bit too much". Blah! Fick stor lust att ringa upp och rapportera... Eller bara skicka in och hoppa pa det basta? Vet att det tar kortast tid i Chch, men man kanske maste bo dit man skickar? Eller kontakta dem efter det att du lamnat in ansokan, man kan ju inte avbryta sin ansokan om man bara maste maste maste aka tillbaka till sitt hemland for visit? J-a skitsverige verkar inte godkanna min mans utbildning trots 5 ar inom just den specialisten, j-a socialstyrelsen. Saknar nz och tanker att vi bara aker tillbaka!