fredag 25 mars 2011

Ingen får plus

Dagens på plussidan: Min mamma har inte bröstcancer, bara massa yttesmå ofarliga cystor. Pjuuh, beskriver väl känslan bäst.

Dagens på minussidan: Trollet har feber och har gråtit hjärtskärande hela natten. I dag ska vi dessutom börja det roliga exprimentet: utesluta mat och hoppas att vi kommer på vad ongen är allergisk mot. Allt talar för mjölk, så vi börjar med det.

Men ingen är döende eller har en allvarlig sjukdom, så plussidan vinner lätt.

Dessutom Trollet har lärt sig två nya ord. Hennes repetoar består nu av mamma, pappa, (l)ampa, (t)itta, (d)ääär, vovve, (b)ebis och de två nya orden (p)uku (betyder mage på maori) och (p)aki(p)aki (betyder klappklapp). Hennes hobby för tillfället är att springa fram till främlingar, dra upp tröjan, slå lite på magen och skrika uku! I dag ska jag lära henne något engelskt ord och sen kan vi låtsas att ongen är ett trespråkigt geni.

2 kommentarer:

Klara sa...

Ah vad fint. A´s första ord var ocksa puku, drar fortfarande upp tröjan och vill visa när puku kommer på tal. Tror dock att hon tror att det är naveln. Just nu är pukeko namn för allt som flyger...

Haren sa...

Duktiga A! Trollet drar gärna upp min tröja och klämmer på min mage och skriker puku men på J tar hon av någon anledning tag i hans ena bröstvårta och säger puku... Så vem vet vad hon tror. Crazy duktig A som kan säga pukeko, kan knappt jag.

Klara, Klara när ska ni flytta tillbaka hit? Jag har akut brist på vänner att sucka över en flat white med!