onsdag 27 juni 2012

Arbetslös om två veckor?

Orkar ej gå in på detaljer om allt som hänt på min arbetsplats det senaste fem månaderna. Men det har varit jättejättejobbig stämning och extrem arbetsbelastning och underbemanning. Plus att i tio månader har jag börjat jobba klockan 04.00 eller 04.30, hängt med min unge, lagat mat, städat, lekt med min unge, badat och lagt min unge, somnat själv. Inte träffat min man på hela veckorna.

De senaste tre månaderna har jag varit så trött och energilös. Inte gråtit och känt mig förtvivlad. Men känt mig cirka likgiltig inför allt. Oengagerad i mig själv, mitt förhållande, min framtid och tidvis även i mitt barn. Så igår sa jag upp mig från jobbet.

Det är ju inte alla som har den lyxen att de kan göra det hur som helst. Det förstår jag ju. Såklart letar jag nytt jobb. Och vill ha nytt jobb! Har sedan helgen hunnit söka massa intressanta tjänster. Men det gör inget om jag får någon månad eller två att komma ikapp mig själv lite. Sova, träna, äta bra, fixa i ordning i nya hemmet. Umgås med min man på ett normalt vardagssätt! Ta ett djupt andetag, fokusera på vad jag verkligen vill och satsa på det. Och sedan slutföra det. Bli lite mer självhjälpsaktig. (ok kanske inte)

Jag känner i alla fall att den där klassiska tyngden lyfts från mina axlar.

Jag firade just med att boka in en halvdag på spa. Bra sätt att fira att jag snart inte får någon lön längre.

10 kommentarer:

Den där Jenny sa...

Äh, vad gör det om hundra år, tänker jag. Klart du ska säga upp dig, heja dig! Det är vågligt att säga upp sig själv när man inte mår bra. Hoppas att du snart hittar bättre.

Hanna sa...

Bra gjort.

egoistiska egon sa...

Tufft och starkt av dig att säga upp dig. HEJA dig.

CECILIA sa...

Mycket bra gjort, helt rätt. Och en halvdag på spa är nästan som Hilton!

Colombialiv sa...

Heja! Helt rätt!

Haren sa...

Fi farao vad ni är snälla! Tack!

Klara sa...

Helt rätt! Vara ngnstans som bara ger olycka är inte värt ngra pengar alls. Och ja det är lite få förunnat men ngt sin känns lättare just i nz att kunna gå utan lön ett tag vs typ Sthlm... Njut av spa! Vad betalar ni för förskola? Tittat runt lite och vissa ligger på 60$ per dag!

Haren sa...

Det är ju helt sinnessjukt dyrt med förskola här! När vi flyttade ner tittade jag på en som kostade 80 dollar per dag. Det går ju inte! Trollets förskola kostar bara 125 dollar i veckan och det är nog det billigaste som går att hitta tror jag. Men om dottern kommer att vara över 3 när ni flyttar? Då får ni ju rätt till 20 ECE timmar och det minskar ju kostnaden lite men tror bara att det täcker runt 4 dollar per timma. Har några kompisar som har sina barn på ett nyöpnnat ställe i Newtown som ska vara bra och inte såååå dyrt och dessutom med lagad mat där. Kan fråga vad det heter om du vill?

Annika sa...

Bra jobbat! Jag är stolt över dig!
Och halvdag på Spa var rätt belöning för det. Helr rätt.
Du ska ta hand om dig. Utan dig är du inget.

klara sa...

Ja gärna! Lite ångest på var vi ska bo. Men lagad mat? Det tycker man ju som svensk är bra, hehe.