fredag 30 maj 2014

First World Problems

Ska börja nytt jobb nästnästa vecka. På en statlig myndighet. Är glad åt detta men redan nostalgisk över nuvarande jobb och kollegor. 

Det enda jag är nervös över är klädseln. Förväntas vara klädd bizniz. Har aldrig jobbat på ställe med de förväntningarna. I Sverige gällde väl alltid hel och ren och lite snygg typ? På mitt nuvarande jobb kan jag vara hur slapp som helst. Har typ ett ombyte på jobbet för möten. Nu känner jag 1. Att jag måste handla massa nytt pga av min garderob är inte bizniz 2. Att jag har noll koll på vad som är business klädsel 3. Att jag får väl klä mig i typ kostym första två tre dagarna och spana in vad alla andra har på sig.

3 kommentarer:

Em sa...

Kul med nytt jobb! Grattis! Och klädkoswn lär du fixa galant, om du kör på hel och ren med lite svensk anda över det hela lär du kamma hem fullpott när det gäller stil! :) Eller kanske är det bara här i QT du räknas som uppklädd så snart du har nåt annat än flipflops/platta skor och hoodie?! När jag tänker efter så förundrades jag över hur välklädda folk är i Wellington jämfört med här. Att köra på kostym de första dagarna låter som ett säkert kort! Lycka till :)

Em sa...

klädKODEN menade jag. Skriver med en ettåring klättrandes över mej ;)

Josefine sa...

Grattis till nya jobbet!