söndag 5 april 2015

Glad påsk dårå

Ångesten när graviditetstestdagen kommer. Den dagen kommer till slut! Fast jag kniper igen ögonen och försöker stanna tiden. Jag vill stanna i vetskapen om att jag kan vara gravid. Att ett alldeles perfekt embryo omsorgsfullt placerats på bästa möjliga ställe i min ärrade livmoder för tio dagar sedan. Att just detta embryo kan vara början på ett unikt perfekt barn. Att det fortfarande finns en möjlighet. 

Jag vill inte åka in till kliniken och se all sorgsenhet i väntrummet. Vill inte ta blodprov. Vill verkligen inte höra sköterskan och receptionisten käcka lycka till! Vill inte få ett textmeddelande som kommer att lyda "I am so sorry but your blood test was negative for pregnancy, please stop progesterone and call us with your next day 1"

Men allt detta är i infertilitetesuniversumet. I mitt vanliga liv målar vi glittriga ägg, rullar köttbullar till den svenska påsklunchen några kompisar kommer över på och sen tar vi de glittriga äggen och åker och träffar vänner och deras miljoner av ungar och rullar äggen ner för en backe. Och låtsas att allt är härligt.