tisdag 14 april 2015

2015 året då vi inte vet var vi är på väg

Vi hade en plan. I maj då tar Js nuvarande jobbkontrakt slut. Så då skulle vi flytta till Sverige. Ta en lång härlig sommar tillsammans spetsad med resor runt Europa innan hösten och allvaret skulle slå till. Vi sökte uppehållstillstånd åt J i november och det fanns inte i min värld att det inte skulle vara fixat i maj. Men det kommer det inte att vara. Tyvärr skulle jag tippa på att det ligger kanske sex månader i framtiden. Så vad gör vi?

Båda vill härifrån. Det har varit planen i flera år att vi skulle flytta i år. Nu har J några jobb på gång i Sydney. Om det blir något av det så flyttar vi dit för ett år eller så. Annars så ger vi oss ut på en lång resa. Bilar genom Australien. Tar oss runt Sydostasien. Och hoppas att Js uppehållstillstånd blir klart ganska långt innan våra pengar tagit slut. 

Det känns kul. Tror jag. Men också läskigt. Sånt som var superenkelt när en var 20 känns läskigt vid 34. Både jag och J har ju flyttat massor av gånger till nya länder och städer utan jobb och bostad fixat och med bara några tusen på bankkontot. Och det har ju alltid löst sig. Våra förutsättningar nu är bättre vad det gäller sparade pengar, yrkeslivserfarenhet och egentligen allt.

Inga kommentarer: