tisdag 29 mars 2016

Älskar också hur folk pyntar och anstränger sig vid högtider

Det är så konstigt det här med att jorden är rund och att årstiderna är upp och ner. När jag bodde i Wellington gick jag vintern igenom och levde för svenska sommarbilder. Och nu bor jag här och har oooohhhat och aaaaahhhhat över den nyzeeländska sommaren som fyllt alla flöden vintern igenom. De vilda stränderna och allt det otroligt gröna. Men nu vid den här tiden på året så möts det på något vis, varenda människa på Nya Zeeland klämmer ut det sista av sommarkänslan över påsken med en långhelg på en strand. Här känner man att våren iaf är på gång och att nu så. Saknar Nya Zeeland så att det sticker i mig och är samtidigt glad över att vi är i Sverige.

Har haft en lugn och skön påsk hos min mamma med gott om frisk luft och promenader där vi glott på getter och kossor. Ganska precis vad alla behövde, mera vila alltså, efter att jag jobbat hemma under veckan som var för att vårda sjukt barn och sjuk man och kände hur det på riktigt brann i huvudet när jag loggade ut på skärtorsdagen. Inte så mycket pga sjukt barn och man, de sov mest, som över så mycket att göra på jobbet under senaste månaden.

Barnet har varit fortsatt krasslig men  mellan febertoppar fick vi iaf till ett IKEA-besök, en svensk påsktradition att döma av antalet människor på plats. Det här med att bygga upp ett hem från grunden igen tar sin tid. Men nu börjar det fasiken bli lite hemma-känsla över lägenheten. Måste bara..... få upp grejer på väggarna, fixa en riktig taklampa och byta ut den temporära mattan i Trollets rum, köpa en förvaringsmöbel till historiens största hall, gardiner till vardagsrummet, måla över den svinfula fondtapeten i vårt sovrum och göra något med den konstigt tomma ytan i vardagsrummet(läshörna, DJ-bås?) och vårpreppa iaf en av våra två(!) balkonger. Jaja lyxproblem och rätt kul ju.

Inga kommentarer: