tisdag 29 september 2009

Skulder

Hurrar lite for att CSN moderniserat sig lite och att det gar att betala sina studielan med visakort och jag slipper mecket och kostnaden med att skicka pengar till mitt svenska bankkonto. For att gora detta var jag dock tvungen att ha en personlig kod. Den har jag undvikit att komma ihag, sa att jag sluppit kolla hur mycket pengar jag ar skyldig CSN. Men nu fick jag en haromdagen.

Alltsa jag ar skyldig valdigt manga kronor. Manga manga manga.

Men det var det vart! Oavsett min pruttiga jobbsituation just nu sa kan ingen ta min utbildning ifran mig serru. Och kul var det med.

söndag 27 september 2009

Pyttesmatt

Idag har vi halsat pa senaste tillskottet till Js familj, hans systerdotter som foddes igar. Jsystern akte till sjukhuset vid tolv, vid tvatiden ploppade Sommar ut. Vid femtiden var Jsystern hemma och skalade potatis till middagen.

Har jag overdramatiserat det har med att foda barn?

ps. Nyfodda bebisar ar pyttesma och efter tio minuters hallande var jag genomsvett av stress och tyckte att hon andades lite konstigt. Det stavas ansvar tror jag.

lördag 26 september 2009

Mitt 00-tal

Hittade den har listan bade har och dar.

Antal stadigvarande pojkvänner: 2
Antal äktenskap: 0
Antal barn satta till världen: 0, kanske kanske hinner 1 styck barn ut innan aret ar till anda
Antal bostäder: 13 eller 14?
Antal högskoleexamina: 1
Antal kalas-fyllor: nagra for manga
Antal färdigskrivna romaner: 0
Antal utslitna par Converse AllStar: 1 1/2
Antal halsfluss: 0
Antal klamydiatester: 0, herregud det ar sa himla 90-tal med klamydiatester juh, da gjorde jag jattemanga.
Antal tatueringar: 1
Antal försök att gå i terapi: 2
Antal receptbelagda läkemedel mot depression och ångest: 0
Antal provade p-pillersorter: 2
Antal mobiltelefoner: 3 eller kanske 4

torsdag 24 september 2009

Var fika varade i tre timmar och fyrtiotva minuter. Jag tror att det betyder att vi fortfarande gillar varandra.

onsdag 23 september 2009

Vanleken

Imorgon ska jag traffa en kompis fran mitt forsta ar i Skottland. Det ar ungefar hundra ar sedan kanns det som nu. Nae men sex ar sedan ar det nog sedan vi sags senast. Tank om vi inte gillar varandra alls langre. Hon ska bo har nu och ska ha en bebis strax efter mig: alltsa har jag bestamt att det vore valdigt lagligt om vi fortfarande gillar varandra. Sa att jag har nagon att mammahanga med som jag redan gillar liksom. Sa vi hoppas pa det. For det borjar bli trottsamt det har med att sitta hemma och langta efter bastistarna. Kanske bara maste sluta mata folk mot bastismattstocken. Alltsa de fa vanner jag har har gillar jag massor men de allra flesta manniskor jag moter har jag liksom ingen lust att omvandla fran bekanta till vanner.

söndag 20 september 2009

Dagens hojdpunkter:

Solbranda axlar

En check pa 320 dollar som var helt ovantad

Apple-jordgubbs-rabarberpaj

Det later kanske lite men det var det inte alls.
Ikvall nar jag kom hem fran jobbet sa viftade J med min harborste och sag sur ut.

Vet du vart jag hittade den har?

Eeehh naaee

Pa koksbordet! Du vet att det ar tapu

Eeeeh forlat, glomde.

Jag ar inte direkt bra pa att komma ihag sadana har saker. Alltsa pa slaktkalas och sant tanker jag mig for. Men hemma ar jag hemma sa att saga.

Men jag forsoker ju. Karln ska ju fa ta med sig min moderkaka fran sjukhuset och begrava den pa nan speciell plats. For det allra mesta marks det ju inte alls att vi ar uppvuxna med helt olika tankemonster. Men ibland sa.

(Maori har nagon slags hangup pa har dar det finns massa regler om nar man kan klippa sig, vart harborstar, huvudbonader osv kan forvaras. Manga barn har superlangt har eftersom vissa tror att far/morforaldrarna kan do/bli sjuka om man klippar haret pa barnbarnen.)

fredag 18 september 2009

Jag ska bara

Ah vad jag maste ta tag i min egen situation. Visst nu ska jag bara jobba nagra manader till innan jag ska vara foraldraledig. Men att jag latit det ga sa har langt. I mer an ett jakla ar har jag intalat mig sjalv att jag snart kommer att fa ett annat jobb. Men hur hart har jag verkligen forsokt om jag ska prata allvar med mig sjalv? Och sa sitter jag har pa en fredagsmorgon med onda fotter och lite angesttarar i ogonen for att jag maste ga dit idag igen.

Min ineffektiva sida ar nog det jag skams mest over vad det galler mig sjalv alla kategorier. Till och med mer an att jag hade pa mig en langkjol igar.

torsdag 17 september 2009

Har jobbat och sedan fodelsedagsfirat J hela kvallen lang. Avrundar dagen med att snabbt kolla upp vad Hollywoodfrun Anna Anka egentligen skrivit pa Newsmill. H-E-R-R-E-G-U-D. Kvinnan ar galen, komplett galen, det ar allt jag orkar bemoda mig att saga.

onsdag 16 september 2009

Besattheten

Okej jag inser! Jag kommer att bli lika besatt och fixerad vid mitt barn som alla andra jobbiga forstagangsforaldrar som tjatar hal i huvudet pa alla stackars medmanniskor om deras fantastiska barn. Assa jag kommer det. Av nagon outgrundlig anledning sa verkar det som att det knappt gar att tanka pa nagot annat an den dar lilla manniskan innuti. Och jag fattar att det ar ett mirakel for alla och tillater mig att tycka att det ar ett mirakel for oss ocksa.

Men matte aldrig dagen komma da jag har mitt barn som profilbild pa facebook och statusuppdateringar om hur mycket jag alskar mitt barn. Da kommer jag arligt talat vilja krakas lite pa mig sjalv.

Och jag tanker inte nedlata mig sjalv till att vara med i en sandaringa mamma/foraldrargrupp whatevva. For det vill jag inte, blir redan nervos av andra manniskor som ska ge mig sina basta tips om allt fran att bita barnets naglar istallet for att anvanda nagelklippare till vad man ska lagga i frysen for att bli av med baciller.

måndag 14 september 2009

Idag var det solsken pa nyckelben och halvaansiktetsolglasogon. Barnmorska som klamde pa mage och jag som gatt upp fem kilo hittills efter 24 veckor (ar det mycket? ar det normalt?, ALLT ar normalt enligt min barnmorska). Flat white och kanelbulleimitation med dagens tidning. Fyra olika gallerier med van med manga ord. Irrande pa lummig och igenvaxt kyrkogard. Biblioteket och fem nya stracklasabocker. Ata gardagssallad. Kolla Big love. Laga nya sallad. Prata med mamma. Ata sallad. J som kommer hem innan sju.

Idag ar en jakla fin dag. Den pratar om sommaren och kliar mig pa ryggen.

lördag 12 september 2009

Skrattar nervost for mig sjalv

J har fatt jobb pa en ny film efter att det nuvarande jobbet tar slut i slutet av nasta manad. Och det ar ju tur for jag var lite nervos over att behova bo under en bro och ata bark med en bebis pa g. Igar var vi ute pa cocktailbar med Js nya chef, han forklarade att det vore bra om jag kunde klamma ut bebisen lite tidigt, mellan jul och nyar nar de anda kommer att ha ledigt. Men annars sa skulle han forsoka fixa sa att J kunde fa nagra dagars ledigt kring bebis ankomst. Oj oj sa snallt.

Ser framfor mig hur jag far varkar och J skjutsar mig till hippiestallet dar jag ska foda for att sedan lamnar mig dar for att bara aka in till jobbet for att programmera nagra saker pa datorn. Och ladda upp nagra filer och kanske skicka nagra viktiga mail. Men sen kommer han nog.
Det ar sa konstigt att det gar att kanna sa mycket karlek for nagon som inte riktigt riktigt finns an aven om hon finns med mig hela tiden. Och det har nog tagit tills nu tror jag att kanna sa. Saklart sa kommer nojjorna och oron med det. Drommer mardrommar om att bebis dor i magen, annan mardrom om att 19 liter blod sprutar ur mig, en annan om att bebisen fods och efter hemkomst sa borjar hon bloda ur ogonen och dor for att jag lat henne bli kall.

*Man ba gott en livstid av oro framfor sig*

torsdag 10 september 2009

Det ar sma saker som gort

Idag hade min mormor skickat en friend request till mig pa Facebook. Det ar det intressantaste som hant mig pa veckor. Mitt andra fina ogonblick var nar Amanda gav mig en pase bilar och en pase med fiskar.